امروز پنج شنبه 1403/01/09
Skip to main content
×

هشدار

اجزای کامپوننت را به یک آیتم منو اختصاص بدهید

منشورات پژوهشکده

میراث استاد

مسیر انقلاب ما با مسیر عالم مدرن یکی نیست؛
این می خواهد دنیا را دینی کند در صورتی که آن می خواهد دین را دنیوی کند؛
این ملکوتی و قدسی به عالم نگاه می کند و آن دیگری نگاه سکولاریستی دارد؛
این می خواهد ملکوتیان و قدسیان و انبیاء و اولیاء در دنیا راه را نشان دهند اما آن می خواهد همه این ها را کنار بگذارد.
منبع: کتاب تحول علوم انسانی
من چیزی مهمتر از این مطلب نداشتم که به شما بگویم:
حیات، این نیست که امروز داریم و این ها مشکلاتی نیست که با آن دست به گریبان هستیم. رنج این نیست که امروز می کشیم و تلخی، این نیست که امروز می چشیم. دشواری این نیست که ما می بینیم ... اگر تلخی است، تلخی پس از مرگ است و اگر رنجی هست، رنج آنجاست و اگر لذتی هم انسان بچشد، لذت این جهانی، لذت نیست؛ بلکه لذت آنجاست. چرا هنگامی که چاره از دست رفت، انسان متوجه مسئله شود؟ مسئله ای به این مهمی را چرا هنگامی بفهمیم که نتوانیم حل کنیم؟!
دوماهنامه تربیتی اخلاقی خلق، شماره ۶۲ و ۶۳
ایمان رسمی که برای حرکت از ظلمت به نور لازم است با ایمان اسمی تفاوت دارد؛
با ولایت تحقق می یابد و ولایت، با علوم انسانی - اسلامی است.
البته وقتی علوم انسانی - اسلامی و اقتصاد اسلامی استخراج گردد و قوانین اسلامی بر مبنای آن وضع شود، قوه مجریه باید بر همان اساس عمل کند، که تا آن مرحله راهی دراز در پیش است.
دوماهنامه تربیتی اخلاقی خلق، شماره ۶۲ و ۶۳
الان جنگ در مراکز علمی واقع می شود؛
و خطرش همینجاست یعنی مراکزی که محل نشر و ترویج علوم انسانی غرب است ... ما در عصری هستیم که آمریکا، اروپا و کلا غرب می گویند: خود خلق باید ببیند چه کار کنند ... مراجع تقلید ما نماز، روزه، حج و جهاد را می نویسند ولی آنان اقتصاد و علوم تربیتی و سیاست و مدیریت و .. را تنظیم می کنند.
دوماهنامه تربیتی اخلاقی خلق، شماره ۶۲ و ۶۳

صوت

ویدئو

تصاویر

آثار استاد

بیشتر
کتاب

تفکر

  • سال نشر: ۱۳۹۷
  • قطع: رقعی
  • تعداد صفحه: ۹۶
  • شابک: 978-600-441-139-4
  • ناشر: دفتر نشر معارف
معرفی کتاب

استاد جامعه شناسی دانشگاه شیراز معتقد است که تحول در علوم انسانی نیازمند یک نرم افزار خاص خود است و به نظر می رسد خداوند تبارک و تعالی این وظیفه را بر دوش انقلاب اسلامی نهاده است.

استاد جامعه شناسی دانشگاه شیراز معتقد است که تحول در علوم انسانی نیازمند یک نرم افزار خاص خود است و به نظر می رسد خداوند تبارک و تعالی این وظیفه را بر دوش انقلاب اسلامی نهاده است.


دکتر سعید زاهد زاهدانی که در حال حاضر در پژوهشکده تحول و ارتقاء علوم انسانی، دانشگاه شیراز مشغول به فعالیت است، در همین رابطه اظهار داشت: تمدنی که در رنسانس شکل گرفت تمدن سکولار بود؛ تمدنی که بر اساس مشهودات شکل گرفت نه خدا. لذا غفلت از انسان و روح او موجب شد تمدن جدید نسبت به معنویات افراد و جامعه بی توجه شود و آثار مخربی از خود به جای بگذارد.
او افزود: این همه جنگ های گسترده در سطح جهان و زورگویی هایی که توسط برخی کشورها انجام می شود نتیجه همین تمدن مدرن سکولار بوده است.
زاهد زاهدانی خاطنشان کرد: در جهان معاصر مصداق های این زورگویی ها را دیده ایم؛ یک روز انگلستان علم زورگویی را بلند کرده یک روز آمریکا و یک روز شوروی و... . به نظر می رسد این تمدن سکولار و سلطه گر که چنین زورگویانی را می سازد شایسته انسان ها نیست و باید طرحی دیگر برای دنیا درانداخت. لذا ما با رویکرد تحول در علوم انسانی به دنبال ساختن یک تمدن جدید هستیم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه جوهره فرهنگ سکولار نژادپرستی است، افزود: نژاد پرستی جوهره فرهنگ مدرن است؛ هر چند که مرتب اعلامیه حقوق بشر بدهند.لذا ضروریست که تمدن انسانی به معنای واقعی کلمه شکل بگیرد و مردم دنیا از این سلطه گری ها آزاد شوند.
او همچنین گفت: به نظر می رسد خداوند تبارک و تعالی این وظیفه بزرگ را بر دوش نظام اسلامی گذاشته است و افراد دلسوز 40سال است که تلاش می کنند مقدمه این تمدن سازی را محقق کنند.
زاهدزاهدانی ادامه داد: تمدن سازی نیاز به نرم افزار خودش را دارد. آنچه امروز در دانشگاههای دنیا دنبال می شود علم مبتنی بر مشاهدات است و نرم افزاری نیاز داریم که معنویات و حقایق قابل لمس انسان را نیز مداخله دهد و این کار علوم انسانی است.
او در پایان نیز خاطرنشان کرد: علوم انسانی موجود با توجه به تک بعدی بودن آن و تکیه بر مشهودات قادر نیست به ما کمک کند لذا نیاز است که این علوم انسانی متحول شود و آن بعد معنوی که جنبه روحانی انسان است، به آن اضافه شود ضمن اینکه تجربه و مشاهدات نیز در کنار آن قرار گیرد.ما امروز نیاز به این نرم افزار برای اداره جامعه داریم.
لازم به ذکر است دکتر سعید زاهد زاهدانی که در حال حاضر در پژوهشکده تحول و ارتقاء علوم انسانی، دانشگاه شیراز مشغول به فعالیت است، یکی از اساتید پرکار دانشگاه محسوب می شود که صاحب تالیفات بسیاری را در حوزه جامعه شناسی و علوم انسانی است.
مبانی روش تفکر اجتماعی در اسلام، در آمدی بر روش تفکر اجتماعی در اسلام، مبانی فکری جامعه شناسان غرب و متفکران اجتماعی اسلامی، جامعه شناسی هنر از نگاهی نو و... به همراه چندین مقاله علمی پژوهشی از جمله تالیفات این استاد دانشگاه است.
دکتر زاهدانی برگزیده دومین دوره جشن فرهنگ فارس در سال 1380، دارای گواهی درجه دو کرسی نظریه پردازی موفق در سال 1393 و استاد تراز انقلاب اسلامی در سال 1398 شناخته شده است.

نظر شما

captcha
حسین شاهسوند حسنی ۱۴۰۰/۰۱/۲۹ | ۰۷:۵۹
سلام توفیق ایشان را خواهانم. آری نه تنها در زمینه علوم انسانی بلکه در زمینه علوم زیستی هم نیاز به دگراندیشی با الهام از قرآن کریم داریم که با انقلاب اسلامی در حال گشایش و طرح است بعنوان مثال کتبی کهددر زمینه تخصص های ژنتیکی و لیوتکنولوژی و اصلاح نژاد (جراحی دام و گیاه) را در بر می گیرد که در مقدمه کتاب روشهای پیشرفته بهرنژادی و یا در کتاب نخل در سیمای قرآن یا کتاب مقدمه ای بر روشهای مهندسی ژنتیک در علوم زیستی به آیات متعددی از قرآن کریم اشاره شده است. روز خوش