امروز جمعه 1403/01/10
Skip to main content
×

هشدار

اجزای کامپوننت را به یک آیتم منو اختصاص بدهید

منشورات پژوهشکده

میراث استاد

مسیر انقلاب ما با مسیر عالم مدرن یکی نیست؛
این می خواهد دنیا را دینی کند در صورتی که آن می خواهد دین را دنیوی کند؛
این ملکوتی و قدسی به عالم نگاه می کند و آن دیگری نگاه سکولاریستی دارد؛
این می خواهد ملکوتیان و قدسیان و انبیاء و اولیاء در دنیا راه را نشان دهند اما آن می خواهد همه این ها را کنار بگذارد.
منبع: کتاب تحول علوم انسانی
من چیزی مهمتر از این مطلب نداشتم که به شما بگویم:
حیات، این نیست که امروز داریم و این ها مشکلاتی نیست که با آن دست به گریبان هستیم. رنج این نیست که امروز می کشیم و تلخی، این نیست که امروز می چشیم. دشواری این نیست که ما می بینیم ... اگر تلخی است، تلخی پس از مرگ است و اگر رنجی هست، رنج آنجاست و اگر لذتی هم انسان بچشد، لذت این جهانی، لذت نیست؛ بلکه لذت آنجاست. چرا هنگامی که چاره از دست رفت، انسان متوجه مسئله شود؟ مسئله ای به این مهمی را چرا هنگامی بفهمیم که نتوانیم حل کنیم؟!
دوماهنامه تربیتی اخلاقی خلق، شماره ۶۲ و ۶۳
ایمان رسمی که برای حرکت از ظلمت به نور لازم است با ایمان اسمی تفاوت دارد؛
با ولایت تحقق می یابد و ولایت، با علوم انسانی - اسلامی است.
البته وقتی علوم انسانی - اسلامی و اقتصاد اسلامی استخراج گردد و قوانین اسلامی بر مبنای آن وضع شود، قوه مجریه باید بر همان اساس عمل کند، که تا آن مرحله راهی دراز در پیش است.
دوماهنامه تربیتی اخلاقی خلق، شماره ۶۲ و ۶۳
الان جنگ در مراکز علمی واقع می شود؛
و خطرش همینجاست یعنی مراکزی که محل نشر و ترویج علوم انسانی غرب است ... ما در عصری هستیم که آمریکا، اروپا و کلا غرب می گویند: خود خلق باید ببیند چه کار کنند ... مراجع تقلید ما نماز، روزه، حج و جهاد را می نویسند ولی آنان اقتصاد و علوم تربیتی و سیاست و مدیریت و .. را تنظیم می کنند.
دوماهنامه تربیتی اخلاقی خلق، شماره ۶۲ و ۶۳

صوت

ویدئو

تصاویر

آثار استاد

بیشتر
کتاب

تفکر

  • سال نشر: ۱۳۹۷
  • قطع: رقعی
  • تعداد صفحه: ۹۶
  • شابک: 978-600-441-139-4
  • ناشر: دفتر نشر معارف
معرفی کتاب

استاد اقتصاد دانشگاه شیراز معتقد است که برای مقابله با ربا در بانکداری اسلامی، تنها قانون کافی نیست بلکه باید اخلاق را نیز مد نظر داشت.

استاد اقتصاد دانشگاه شیراز معتقد است که برای مقابله با ربا در بانکداری اسلامی، تنها قانون کافی نیست بلکه باید اخلاق را نیز مد نظر داشت.

دکتر پوریزدانپرست در سلسله نشست های گفتمان سازی مقابله با ربا در دفتر بنیاد علوم انسانی آیت الله حائری شیرازی با موضوع راهکارهای رسیدن به بانک داری اسلامی اظهار داشت: به اعتقاد بنده بانکداری اسلامی بدون رعایت اخلاق شکست خواهد خورد.

او افزود: آنچه باعث می شود که مردم ربا را از جامعه حذف کنند اخلاق است چراکه شرع مقدس بر حرام بودن آن تاکید کرده است و مومنان هرگز ربا را قبول ندارند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در گذشته که بانک ها کشور اسیر ربا نشده بودند، اقتصاد بازار تعاریف خاص خود را داشت و همه باید از قوانین آن اطاعت می کردند و یک پیوستگی خاصی بین بازار، مدرسه و مسجد وجود داشت به طوری که همین امروز در بافت قدیم کاملا این پیوستگی را می بینیم.

او افزود: این پیوستگی نشان از این داشت که ما بازار را با اخلاق و مسائل شرعی اداره می کردیم و بازاریان هرگز اهل ربا در معاملات نبودند چراکه مطیع دستورات شرع مقدس بودند.

پوریزدان پرست خاطرنشان کرد: ما باید ابتدا قانون مقابله با ربا را در جامعه اجرا کنیم اما باید بدانیم که بدون رعایت اخلاق این قانون ابتر خواهد ماند چراکه برخی راههای دورزدن قانون را خوب بلدند.

او با تاکید بر اینکه اقتصاد و بازار ما اسلامی نیست، افزود: اسلام صرفا با قانون جامعه را اداره نمی کند و این اخلاق است که در نهایت از ارتکاب به خلاف جلوگیری می کند لذا ما برای درست کردن اقتصاد ابتدا باید به سراغ محکم کردن بنیان های اخلاقی برویم.

لازم به ذکر است نشست های گفتمان سازی مقابله با ربا در راستای اسلامی کردن اقتصاد در کشور، هر هفته با حضور کارشناسان و اساتید حوزه و دانشگاه در محل بنیاد علوم انسانی اسلامی آیت الله حائری برگزار می شود.

نظر شما

captcha